en
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, φωτογραφία: Ι.Φουφόπουλος
Νέα
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012
Σήμερα, μετά από μια δωδεκάχρονη προσπάθεια της BirdLife Europe (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της τυχαίας παγίδευσης των θαλασσοπουλιών σε αλιευτικά εργαλεία, μία από τις σημαντικότερες αιτίες παγκοσμίως για τη μείωση των πληθυσμών τους.
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012
Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο με τα θαλασσπούλια
Για άλλη μια χρονιά, η Ορνιθολογική και ο Όμιλος ATTICA GROUP ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των θαλασσοπουλιών στις ελληνικές θάλασσες.
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012
Για άλλη μια χρονιά, η κινητή έκθεση του Προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια ταξιδεύει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών.
Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012
Φέτος τον Μάιο, το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Μέσο LIFE έγινε 20 χρονών και η Ορνιθολογική έχει κάθε λόγο να το γιορτάζει. Μάλιστα φέτος που ο εορτασμός των 20 χρόνων LIFE συμπίπτει με τα 30α γενέθλια της Ορνιθολογικής είχαμε διπλό λόγο να γιορτάσουμε!
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012
Η επικοινωνία μέσω skype σε εβδομαδιαία βάση με τα παιδιά της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων Καρπάθου, στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια, κατέληξε σε μια μεγάλη αγάπη και σε ένα θεατρικό έργο αφιερωμένο στα σπάνια είδη πουλιών και ζώων της Καρπάθου και ιδιαίτερα στα θαλασσοπούλια της.
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012
Μετά την επιτυχία των πιλοτικών δράσεων εξάλειψης αρουραίων το 2005 και 2006 σε αποικίες του Μαυροπετρίτη στις Βόρειες Σποράδες στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE για τον Μαυροπετρίτη, οι εξαλείψεις αρουραίων συνεχίζονται και στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος LIFE “Υλοποίηση δράσεων διατήρησης για τον Θαλασσοκόρακα και τον Αιγαιόγλαρο και αναγνώριση Θαλάσσιων Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά της Ελλάδας”.
Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
Συνεργασία Ορνιθολογικής και Attica Group για τα θαλασσοπούλια
Η Ορνιθολογική και ο Όμιλος Attica Group ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των θαλασσοπουλιών των ελληνικών θαλασσών.
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το καλοκαίρι, η κινητή έκθεση του Προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια ταξιδεύει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με σκοπό την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Αιγαιόγλαρο, το Θαλασσοκόρακα και τα υπόλοιπα θαλασσοπούλια.
Τρίτη 20 Ιουλίου 2010
Κατά τη φετινή ανοιξιάτικη περίοδο, οι ομάδες πεδίου της Ορνιθολογικής υλοποίησαν την δεύτερη απογραφή του ελληνικού πληθυσμού του Αιγαιόγλαρου (Larus audouinii) στα πλαίσια του προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια (2009-2012). Η φετινή απογραφή, που κάλυψε το 90% του εθνικού πληθυσμού, επαναλαμβάνεται για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, τότε που η Ορνιθολογική πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα LIFE αποκλειστικά αφιερωμένο στην προστασία του είδους (1997-1999).
Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010
Η φετινή χρονιά δεν ήταν καθόλου καλή για τα θαλασσοπούλια, όπως και για τους υπόλοιπους ψαράδες στο Β. Αιγαίο. Η έξαρση του φυτοπλαγκτού, που ξεκίνησε στα τέλη του 2009, ακόμα και μέχρι τα τέλη Μαΐου δεν έχει ολοκληρώσει το κύκλο της, με μερικές θαλάσσιες εκτάσεις να είναι ακόμα «θολές» από τα απομεινάρια του πλαγκτού.
Πέμπτη 13 Μαϊου 2010
Οι δύο γείτονες εταίροι της BirdLife International, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η Τουρκική Doğa Derneği, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν το πρώτο κοινό πρόγραμμα τακτικών καταγραφών των θαλασσοπουλιών, κατά μήκος της βασικής μεταναστευτικής τους διαδρομής από τον Βόσπορο προς το Αιγαίο.
Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
Η συλλογή και η ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών μεταξύ της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της Ορνιθολογικής Εταιρείας της Μάλτας (BirdLife Malta) αποτελούν μια από τις πρώτες προσπάθειες για την ολοκληρωμένη προστασία των Θαλασσοπουλιών και των βιοτόπων τους στη Μεσόγειο.

 

Θαλασσοκόρακας & Αιγαιόγλαρος

Θαλασσοκόρακας & Αιγαιόγλαρος

Φωτογραφικό αρχείο

LIFE Natura 2000

LIFE07 NAT/GR/000285
Υλοποίηση δράσεων διατήρησης για τον Θαλασσοκόρακα και τον Αιγαιόγλαρο και αναγνώριση Θαλάσσιων Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά της Ελλάδας

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (ΜΟm), το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το TEI Ioνίων Νήσων και την Πορτογαλική Ορνιθολογική Εταιρεία (SPEA), με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.
Εμφανίσεις:
Τελευταία ενημέρωση:

Ανάδοχος

Εταίροι

Χορηγός

Υποστηρικτές

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (ΜΟm) Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) TEI Ioνίων Νήσων Πορτογαλική Ορνιθολογική Εταιρεία (SPEA) Ιδρύμα Α.Γ. Λεβέντη
attica group superfast ferries blue star ferries Anek Superfast ANEK
Copyright © 2024 Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Θεμιστοκλέους 80, 10681, Αθήνα, Τηλ/Fax: 210 8228704, 210 8227937, e-mail: info@ornithologiki.gr
Κομνηνών 23, 54624, Θεσσαλονίκη, Τηλ/Fax. 2310 244245, e-mail: thess@ornithologiki.gr