en
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, φωτογραφία: Μ.Γούλα, Γ.Πάρτσας
18 Δεκεμβρίου 2013
Ο Ευγένιος Τριβιζάς «πετάει» με τα φτερά της Ορνιθολογικής!

Θα γλιτώσει η καρδερίνα από τον κυνηγό με την καραμπίνα; Θα αιχμαλωτίσουνε το κιρκινέζι οι τέσσερις σοφοί Κινέζοι; Θα φυλακίσουνε το φευγάτο καναρίνι οι πέντε αστείοι αρλεκίνοι; 

Αριθμητάρια υπάρχουν πολλά. Όλα όμως είναι προσγειωμένα. «Φτερωτό αριθμητάρι» σπάνια βρίσκει κανείς. Ο Ευγένιος Τριβιζάς κάνει για άλλη μία φορά το θαύμα του. Ελευθερώνει την αριθμητική από τα δεσμά της βαρύτητας και την απογειώνει στους αιθέρες. 
Το βιβλίο με τη φαντασμαγορική εικονογράφηση του Stephen West κυκλοφορεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας από τις εκδόσεις Ψυχογιός και συνοδεύεται από πολυσέλιδα παραρτήματα δραστηριοτήτων για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περίπου πόσες ακρίδες την ημέρα μπορεί να φάει ένα κιρκινέζι, τι απίθανο υλικό χρησιμοποιεί η χρυσοκέφαλη κιστικόλη για να χτίσει τη φωλιά της ή ποιανού πουλιού τη γλώσσα τη θεωρούσαν εξαιρετική λιχουδιά στα ρωμαϊκά συμπόσια!
 
Επιπλέον, ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το παράνομο ανοιξιάτικο κυνήγι και τη λαθροθηρία στο πλαίσιο του προγράμματος «Ασφαλή καταφύγια για τα άγρια πουλιά», αλλά και να γίνει μέλος της Ορνιθολογικής, ώστε να συμβάλει έμπρακτα στην προστασία των πουλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 
 
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα (όπως σημειώνεται στο βιβλίο)
 
 Ο  Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μελάτων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τη Φρουτοπία, το Πιπερού, το Κουτσολιστάν, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ. Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι: ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασμός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, με το οποίο όχι μόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άμα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιμος χαρτοπόλεμος, η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάμενος ανεμόμυλος, η τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια, η μελωδική ομπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδρομικός καθρέφτης (που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια).
 
Ο Ευγένιος ζει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον παπαγάλο του, τη Σύνθια, τον άσπρο του ελέφαντα, τον Πουκιπόν, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Οράτιο Αοράτιο, το αόρατο πράσινο καγκουρό, και άλλους πολλούς γνωστούς και φίλους. Ο Ευγένιος έχει μια μοναδική συλλογή από κομμάτια παλιών παραμυθιών. Η σπάνια συλλογή του περιλαμβάνει: ένα πούπουλο από το μαξιλάρι που κοιμόταν η πεντάμορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωμένου γάτου, ένα τούβλο απ’ το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και το φιτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.

 

Το ταξίδι είναι ζωή

LIFE Leaving is Living

LIFE+11 INF/IT/000253
Αλλάζοντας τις κοινωνικές αντιλήψεις για τη λαθροθηρία στη βόρεια Μεσόγειο
με στόχο την προστασία της ευρωπαϊκής Βιοποικιλότητας

Copyright © 2024 Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Θεμιστοκλέους 80, 10681, Αθήνα, Τηλ/Fax: 210 8228704, 210 8227937, e-mail: info@ornithologiki.gr
Κομνηνών 23, 54624, Θεσσαλονίκη, Τηλ/Fax. 2310 244245, e-mail: thess@ornithologiki.gr